Med 22. in 26. marcem vas vabimo, da obiščete sejem Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Našli nas boste v dvorani A2. Več o sejmu >>
morje
Najlepše sanje, najlepša doživetja se zgodijo v zibelki morja. Valovi te zibljejo v svet sanj daleč nazaj v tvoje prvobitno bistvo ter te ponesejo v svetlo prihodnost. Želiš si pričarati delček neskončnega oceana doma in ga ujeti v vodni postelji.
Tako se zaziblješ vsako noč v toplo mehkobo tistega, brez česar ni življenja. To je voda. Z vsakim svojim delčkom si povezan s podlago in imaš občutek, da lebdiš nekje v neskončnosti. Telesu prinaša sprostitev, toplino in tvoj duh odplava v pomirjajoče sanje. Nekdaj predolge in mučne noči ti sedaj v vodni postelji prinašajo počitek in ti dajo novih moči za nov dan.Takšni so moji občutki, ko tonem v spanec na vodni postelji.Spanje je še kako pomembna faza našega življenja in tudi tukaj velja, da je kakovost pomembnejša od količine. Na postelji preležimo noč za nočjo 6 do 8 ur in ni vseeno, kakšno ležišče izberemo. Zdravniki danes priporočamo ležišče, ki se prilagaja in prilagodi telesu, torej ne več vedno trde postelje, ki lahko povzroča neugodja, telo pa sili v obračanje ali celo vstajanje. Takim zahtevam idealno odgovarja prav vodna postelja. Kakorkoli se obrnemo, se površina postelje lahkotno prilagodi obliki telesa in ga enakomerno podpira v vseh točkah. Blagodejna toplota pospešuje neoviran pretok krvi, tako da se med spanjem sprostijo vse mišice, vezi in tkiva, ki podnevi vzdržujejo telesno aktivnost. Zato je počitek v vodni postelji zlasti primeren za vse tiste, ki se jih lotevajo težave z gibali, saj je del preventive proti trdovratnim bolečinam v hrbtenici. V vodni postelji se zadržuje občutno manj pršic in prahu, kar je posebej ugodno za astmatike. Primerna je tudi za tiste, ki imajo težave zaradi nespečnosti.Vsekakor pa globok in trden spanec vsem prinaša sproščenost, vedrino in vitalnost, skratka zdravje, ki je pogoj za uspešno, ustvarjalno in zadovoljno življenje.

Stanko Tominc, dr. med. tominc stanko slika Spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.