Prodajni pogoji in garancija

Plačilo

Ob naročilu vodne postelje in dodatkov je potrebno plačilo are v višini 10 % vrednosti predračuna oz. 30 % vrednosti predračuna za izdelke po naročilu. Preostalih 90 % oz. 70 % se plača najkasneje tri delovne dni pred dobavo ali v 12 oz. 24 obrokih.

Plačilo do dneva dobave

Pri plačilu do dneva dobave priznamo 5% gotovinski popust na redno ceno v ceniku. Popust se ne sešteva z drugimi akcijami.

Obročna plačila

(pogoji se lahko spremenijo, zato jih preverite na prodajnem mestu pred nakupom)

 • kredit pri Sberbank banki d.d.: 12 ali 24 obrokov brez obresti in dodatnih stroškov. EOM=0 %. Tudi za nekomitente je enako, vse se lahko uredi na prodajnem mestu v Spalnem centru Maremico. Svetujemo, da nas prej pokličete, da boste zagotovo imeli s sabo vso potrebno dokumentacijo.
 • s kartico Diners na 12 ali 24 obrokov. 12 obrokov brez obresti, pri 24 obrokih pa so dodatni stroški za imetnika kartice. Pogoje preverite pri izdajatelju Erste Card d.o.o.
 • s kartico American Express na 12 obrokov brez obresti.

Dobavni roki

Povprečni dobavni rok standardnih velikosti vodnih postelj je 14 do 30 dni od dneva vplačila are oz. po dogovoru.
Povprečni dobavni rok dodatkov, izdelanih po naročilu (barva lesa, predali, višina, vzglavna stranica …), je približno 30 dni od dneva vplačila are.

Nestandardne mere

(velja za modele Napoli, Novara in Verona)
Poleg standardnih mer, ki so navedene v ceniku, so na voljo še naslednje nestandardne mere: 100×210, 110x200x 110×220 in 160×210. Doplačilo za te mere znaša 10 % cene od najbližje standardne mere. Ob naročilu je potrebno vplačilo are v višini 30 % od vrednosti predračuna. Dobavni rok za nestandardne mere je 6-8 tednov od dneva vplačila are. Garancija varnega nakupa za nestandardne mere ne velja.

Garancija

Vodne postelje Lectus imajo 5-letno* garancijo na vodotesnost vodnih jeder in grelni sistem ter 1-letno garancijo na ostale sestavne dele. V garancijo ne spadata normalna obraba blaga in sestavnih delov (npr. penasti okvir, barva jeder, muckanje, dušilci …) ter pojav zračnih mehurčkov. Slednji so običajen, povsem neškodljiv pojav in jih brez težav odstranite sami.
* 5-letna garancija na vodotesnost je pogojena z vsakoletnim dodajanjem Regeneratorja, kupljenega pri pooblaščenem prodajalcu vodnih postelj Lectus.

Certifikati in atesti

Grelci za vodne postelje so atestirani v Sloveniji (varnostni in RSO atest). Vodne postelje Lectus so atestirane na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani po standardu ISO 9098 in spadajo v najvišji kakovostni razred Q1. Vodne postelje Lectus imajo tudi certifikat o kakovosti in ustreznosti zgornjih prevlek.

Cene

Vse cene so v EUR in vključujejo 22% DDV. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne napovedi.

Garancija varnega nakupa

 • Pomeni, da lahko kupec vrne vodno posteljo v 101 dnevu od dneva dobave, če s spanjem na vodni postelji ni zadovoljen.
 • Ne velja, če na postelji z enim vodnim jedrom spita dve osebi.
 • Vključuje samo standardne sestavne dele vodne postelje, ki so navedeni v ceniku. Izdelki, ki so izdelani po naročilu (podstavek, posteljni okvir, predali, vzglavna stranica, BoxSpring …), ne spadajo pod garancijo varnega nakupa.
 • Kupcu, ki s spanjem na vodni postelji ni zadovoljen in jo želi v 101 dnevu od dneva dobave vrniti, vrnemo celotno vplačano kupnino za vodno posteljo. Hkrati zaračunamo stroške dostave, montaže, demontaže in odvoza postelje v pavšalnem znesku 10 % od vrednosti vodne postelje.
 • Kupec lahko vrne samo nepoškodovano posteljo. Če so na postelji madeži, ki se lahko očistijo, dodatno zaračunamo čiščenje v višini 4 % vrednosti vodne postelje.
 • Velja za naslednje modele, če so naročeni v standardnih merah: Napoli, Novara, Verona, Verona AquaSpring in Oktagon.
 • Velja izključno za vodne postelje, montirane na območju Republike Slovenije.
 • Kupec, ki je uveljavil garancijo varnega nakupa, ne more kupiti še ene vodne postelje.