vodna postelja lectus napoli

Selitev vodne postelje

Če želite svojo vodno posteljo preseliti znotraj objekta ali na novo lokacijo, je prav, da se pozanimate, kako to pravilno izvesti. Le tako vas bo vaša vodna postelje še dolgo razvajala z udobnim spanjem. Z napačnimi postopki lahko selitev pomeni krajšo življenjsko dobo ali trajno poškodbo vodne postelje. Najpogosteje se to zgodi pri praznjenju in premikanju vodnih jeder. Na novi lokaciji vam taka postelja ne bo nudila udobja, kot ste ga navajeni.

Selitev lahko opravite sami, če pa ste kupili vodno posteljo Lectus, lahko to delo prepustite naši tehnični ekipi.

Dobro vedeti, preden začnete s selitvijo

Za selitev vodne postelje najprej poskrbite za dobro voljo in nekaj pripomočkov.

Najprej poskrbite, da imate vse potrebne izdelke pri roki in da svojo vodno posteljo temeljito očistite – pobrišite umazanijo s površine vodnih jeder in varnostni bazen do točke, kamor sežete z roko.
Za selitev potrebujete črpalko, cevi in nekaj nastavkov. Če jih nimate, si lahko komplet za selitev izposodite pri nas v Spalnem centru Maremico.

Za selitev vodne postelje svetujemo, da si črpalko rezervirate po telefonu 01 561 09 00 ali mailu vzdrzevanje@maremico.si. Poleg boste prejeli slikovna PDF navodila, ki vas bodo čez celotni postopek vodila korak za korakom. Ob prevzemu opreme kupite še ProRegenerator (2 kosa v primeru zakonske vodne postelje) – tekočino za prvo polnjenje, ki jo je nujno potrebno vliti v sveže natočeno vodo. S tem boste ustrezno poskrbeli za prožnost vodnih jeder ter uničili mikroorganizme, ki so v vodi.

2 najpogostejši napaki pri praznjenju vodne postelje

1. najpogostejša napaka: Poškodba dušilcev v vodnem jedru
Obstaja možnost, da ob nepravilnem praznjenju vodnih jeder poškodujete dušilce v vodnem jedru oz. jih premaknete. To vpliva na udobje ob ležanju. Nekateri v želji, da bi pohitrili praznjenje, med praznjenjem začnejo vodno jedro dvigovati na predelu glave. Napaka.

PRAVILNO: Vse dokler črpalka še črpa vodo iz jedra, pustimo vodno jedro pri miru, leže. Šele ko je črpalka odstranjena in jedro zaprto s čepkom, zagrabimo vodno jedro, tako da z rokami začutimo ter stisnemo dušilce in prepognemo prvo tretjino. Z naslednjim korakom vodno jedro prepognemo na drugo tretjino. Tako dobimo ustrezno zloženo vodno jedro, ki ga vodoravno dvignemo iz okvirja vodne postelje in ga položimo na čisto mesto.

2. najpogostejša napaka: Fizična poškodba vodnega jedra
Četudi je vodno jedro skoraj v celoti izpraznjeno, je njegova teža lahko precejšna. Marsikdo ga vleče po tleh in s tem tvega poškodbo. Drsanje po tleh, ki povzroča trenje, ni ravno prijazno do materiala. Če pa se na poti pojavi še npr. majhen kamenček, lahko nastane poškodba in jedro začne na tistem mestu kasneje puščati. To pomeni, da boste morali poleg ponovnega polnjenja poskrbeti tudi za popravilo te poškodbe.

PRAVILNO: Izpraznjeno in pravilno zloženo vodno jedro prenesite na čisto lokacijo (po možnosti v paru). Pri tem bodite pozorni, da na rokah nimate nakita, ročne ure ali orodja, ki bi potencialno lahko poškodovalo material. 

prazno vodno jedro - demontaža
prazno vodno jedro - demontaža
prazno vodno jedro - demontaža

2. del selitev vodne postelje: Kako pravilno poskrbeti za ponovno montažo

Postavitev posteljnega ogrodja
Ko postavljate posteljno ogrodje je pomembno, da so nosilni križi, ki skrbijo za enakomerno razporejeno težo postelje, razporejeni enakomerno in popolnoma naravnost. Le tako bodo lahko podpirali težo postelje in bo spanje na vodni postelji varno. Naj na tem mestu izpostavimo, da je minimalna teža zakonske postelje med 400-600 kg, zato je nujno, da se teža enakomerno razdeli po celotni površini, ki jo vodna postelja zaseda.

Polnjenje vodnih jeder
Še pred polnjenjem jedra previdno položite v penasti okvir, čez katerega je predhodno skrbno nameščen varnostni bazen. Razgrnite jih tako, da se bodo čim bolj prilegala prostoru in pazite, da se jedri ne prekrivata. Šele takrat pričnite s polnjenjem. V tej fazi ne pozabite vliti že zgoraj omenjenega ProRegeneratorja in na koncu izčrpati zračne mehurčke. Podatek o tem koliko vode natočiti v vsako vodno jedro vaše postelje, najdete v že prej omenjenih PDF navodilih.

Ko za vse to poskrbite, je čas za zadnji korak – namestitev zgornje prevleke, ki jo odenete v svojo najljubšo rjuho.

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.