Koraki za nakup vodne postelje
Ste korak bližje popolnemu udobju, ki ga premore lahko le vodna postelja in ste na pravi poti narediti nekaj več za svoje spanje. Za svoje zdravje. Izkušnje kažejo, da si je potrebno za nakup vodne postelje vzeti dovolj časa. Vzemite si ga! Tukaj in zdaj! Mi vam bomo pri tem z veseljem pomagali.
Pred vami je nakupni vprašalnik, ki vam bo v pomoč, ko se boste morali odločiti o tem, kje in katero vodno posteljo kupiti. Odgovorite si na vprašanja, preberite nasvete in zanimivosti ter bodite dobro pripravljeni, ko se boste pogovarjali s prodajalci.Vzelo vam bo le nekaj minut.

1. Zakaj nameravate zamenjati ležišče?

Razlogov je lahko več. Najpogostejši so naslednji:
 • Ležišče je dotrajano.
 • Ležišče mi je premajhno.
 • Ležišče mi je neudobno.
 • Zbujam se utrujen/-a in z bolečinami v križu.
 • Moti me, ker moje ležišče nima pralne prevleke.
 • Selim se v novo stanovanje.
slabo ali dobro ležišče
Ne dovolite, da vam slab spanec pokvari začetek dneva. Vzemite spanje v svoje roke in se prebudite z nasmehom.
ALI VESTE, da je vodna postelja edino ležišče, ki se poda vašemu telesu od glave do pete? Z nakupom vodne postelje enostavno ne morete zgrešiti. Zagotavlja popolno udobje, ne glede na vaše telesne lastnosti, težo ali spalni položaj. To je nekaj, česar serijsko izdelana ležišča žal ne morejo nuditi.

2. Že veste, katero dimenzijo vodne postelje bi imeli?

Ko kupujete novo ležišče, je pomembno, da ste pozorni na njegovo dimenzijo. Razmislite, koliko prostora boste v vaši spalnici namenili vodni postelji, da vam kasneje ne bo žal, da ste pri opremljanju spalnice dali prednost širšemu prehodu med posteljo in omaro, kot sami dimenziji postelje.ALI VESTE, da je potrebno izbrati 20 do 30 cm daljše ležišče? To vam bo nudilo udobje skozi celo noč in zagotovilo, da boste imeli dovolj prostora tudi za svoj vzglavnik.
Prekratko ležišče
Ne sklepajte kompromisov in poskrbite, da bo vaša vodna postelja dovolj široka in dolga za oba.

3. Kaj vse nameravate zamenjati pri svoji postelji?

Samo ležišče, posteljni okvir pa boste obdržali? Samo posteljno ogrodje? Oboje?Nasvet: Če kupujete vodno posteljo, se lahko odločite za novo posteljno ogrodje ali pa obdržite starega, če je ogrodje enake dimenzije kot vaša bodoča vodna postelja. V tem primeru je potreben predhoden ogled strokovnjaka, pri katerem boste kupili vodno posteljo. Le tako se bo natančno vedelo, ali je potrebno vaše ogrodje dodatno podpreti ali ne.ALI VESTE, da je postiljanje vodne postelje enostavnejše, če imate vodno posteljo na podstavku, ki je narejen prav zanjo? Gre za to, da je vodna postelja dobesedno postavljena na posteljno ogrodje oz. podstavek in je tako postiljanje rjuhe hitro in enostavno.
Vodna postelja v ambientu
Izberite vodno posteljo in imejte svoj wellness vsak dan.

4. Kateri so najpogostejši razlogi za zaupanje vodni postelji?

Vodna postelja je:
 • Prava izbira za hrbtenico, saj se ji popolnoma prilagodi.
 • Prijetno topla, ki poskrbi za hitrejšo regeneracijo telesa.
 • Primerna tudi za alergike, saj v njej ni vlage in ni pogojev za razvoj pršic.
 • Pravi balzam za ljudi, ki imajo težave z revmatičnimi obolenji.
 • Prava izbira, če želite imeti v svoji postelji brezhibno higieno.
 • Ležišče, ki ima 2 do 3-krat daljšo življenjsko dobo od klasičnega ležišča.
ALI VESTE, da kar: 98 % uporabnikov priporoča Lectus tudi svojim bližnjim. 97% uporabnikov ne bi več zamenjalo svoje vodne postelje. 48 % uporabnikov  sedaj občuti manj težav s hrbtenico. 71 % uporabnikov meni, da je Lectus bistveno ugodnejši, kot so pričakovali.Izsledki raziskave - priporočilo
Tako, prispeli ste do konca! Sklepamo, da smo vam dodali še nekaj pozitivnih iztočnic, ki samo potrjujejo dejstvo, da je nakup vodne postelje res PRAVA izbira za udobje, ki ga do zdaj še niste občutili.Da se boste lažje odločili, kje kupiti vodno posteljo, si v nadaljevanju preberite vprašanja, ki jih je dobro zastaviti vsakemu prodajalcu vodnih postelj.
 1. Imate salon, v katerem si lahko vodno posteljo ogledam in jo tudi preizkusim?
 2. Koliko časa ste že na trgu?
 3. Imajo vaše vodne postelje snemljivo in pralno prevleko?
 4. Ali vodno posteljo izdelujete sami?
 5. Če jo uvažate, ali jo uvažate iz držav izven EU (Kitajska) ali iz držav EU (Slovenija, Avstrija, Nemčija,…)?
 6. Kakšen je vaš odzivni čas v primeru reklamacije?
 7. Ali imate rezervne sestavne dele na zalogi?
 8. Kakšne dimenzije vodnih postelj ponujate?
 9. Imate poskrbljeno za servis in obnovo vodnih postelj?
 10. Ali nudite premontažo oz. selitev vodne postelje?
 11. Kolikšna je garancija na vodno posteljo?
 12. Nam jo dostavite in zmontirate vi ali moramo za to poskrbeti sami?
 13. Ali lahko vodno posteljo vrnem, če mi ne bo odgovarjala? V koliko dneh?
 14. Ali je pri vas možno vodno posteljo nadgraditi tako, da bo prilagojena glede na moje potrebe in želje?
Ne hitite. Vzemite si čas in obiščite tudi Lectusov svet udobja, kjer vam bomo znali odgovoriti na vprašanja ter vam svetovati, kako si lahko svoje spanje še izboljšate.Pričakujemo vas v Spalnem centru Maremico, na Šlandrovi 4 v Ljubljani. Kako do nas, poglejte TUKAJ.
Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.