April - mesec zdravega spanja - napovednik

Drugi teden: Ja! Krivo je ležišče!

Vsi vemo, da so za zdrav spanec izjemno pomembni ležišče, vzglavnik in posteljnina. To že ptički čivkajo. In tega se, vsaj podzavestno, zavedamo vsi. Vprašanje pa je, če na to pomislimo, ko imamo za sabo neprespana jutra, bolečine v križu, ko nam zmanjka energije že na polovici dneva.
V Mesecu zdravega spanja vam zastavljamo 3 vprašanja. Naj vas + in – spodbudijo k temu, da razmislite, kaj od tega že upoštevate in kje je prostor za izboljšave.

1. IMATE PRAVO LEŽIŠČE ZASE?

Če se zbujate utrujeni in z bolečinami, potem zagotovo nimate pravega ležišča zase. Vzemite si dovolj časa in razmislite, kakšno ležišče bi vam res odgovarjalo. Na trgu je namreč velika ponudba ležišč različnih kakovosti, materialov in cen. Kupiti vodno posteljo ali klasično ležišče, kakšne trdote mora biti, iz katerih materialov naj bo izdelano, ali je ustrezno za alergike in astmatike, ima pralno prevleko, … ? Kaj bi vam zares odgovarjalo, najbolj ve vaša hrbtenica. Da ji boste lahko prisluhnili, morate preizkusiti čim več ležišč.Izbira pravega ležiščaVODNA POSTELJA POPOLNA ZA VSAKOGAR. TUDI ZA VAS. Vodna postelja še vedno velja za kraljico med ležišči, saj je edino ležišče, ki se do potankosti prilagodi vsakomur – ne glede na težo, telesne mere in spalni položaj. Brez izjeme. Njena toplota blagodejno vpliva na regeneracijo telesa, pralna in snemljiva prevleka pa poskrbi za popolno higieno postelje. Kaj več bi si od postelje še želeli? Mogoče to, da bi se sama zjutraj pospravila. :)LEŽIŠČA SERIJSKE IZDELAVE ZARES USTREZAJO LE PEŠČICI LJUDEM. Spanje na serijsko izdelanih ležiščih zares ustreza le redkim. Če ste med njimi, super. Če niste, se verjetno srečujete s premehkim ali pretrdim ležiščem, ki povzroča bolečine v predelu križa in bokov ter vam posledično jemlje energijo, potrebno za vaše vsakodnevne aktivnosti.

2. JE VAŠ VZGLAVNIK PRIJAZEN DO VAŠEGA VRATU?

Verjetno ste tudi vi zamenjali že kar nekaj vzglavnikov. Nekateri med vami uporabljate celo več kot enega. S tem zares ni nič narobe, dokler spite dobro in brez bolečin v hrbtenici ter v predelu vratu. Če ni tako, berite dalje.Ustrezna izbira vzglavnikaVZGLAVNIK Z NASTAVLJIVO TRDOTO, NAKLONOM IN VIŠINO. Če že, izberite takega, ki mu lahko sami nastavite trdoto, naklon in višino. Ne pozabite pa tudi na samo polnilo, ki naj bo dovolj prožno, udobno in zračno. Snemljiva pralna prevleka bo poskrbela za enostavno vzdrževanje higiene.VZGLAVNIK  BREZ NASTAVLJIVE TRDOTE, NAKLONA IN VIŠINE. Tu ni kaj za dodati. Vsi imamo doma vsaj enega takega, zato vemo, da tu ni srednje poti. Ali ti odgovarja ali ne.

3. KUPUJETE POSTELJNINO SAMO NA PODLAGI BARV IN VZORCEV?

Posteljnina mora biti v barvnih odtenkih, ki so vam ljubi. Z vzorci ali brez. Pomembno je, da je všeč vam in vašemu partnerju. To pa ni vse. Iz kakšnega materiala je narejena, je prijetna na otip, je dovolj zračna, … ?Izbira prave posteljninePOSTELJNINA, KI “BOŽA”. Izberite posteljnino, ki vam bo prijetna v vseh pogledih.  Tudi na dotik. Naj posteljnina vsebuje čim več naravnega materiala, ki bo pralen vsaj na 60 stopinjah ter obdelan tako, da se ne bo preveč mečkal.POSTELJNINA, KI NE PRIDE “NA VRSTO”. Izogibajte se impulzivnim nakupom, če niste v svoji glavi poleg barv in vzorcev obkljukali tudi drugih karakteristik, ki so vam pri posteljnini pomembne!
Spite torej zdravo, ali morate za to še kaj postoriti?Če ste tekom branja ugotovili, da bi potrebovali novo ležišče, vzglavnik ali posteljnino, potem nas le obiščite v Spalnem centru Maremico, na Šlandrovi 4 v Ljubljani. Samo v mesecu Zdravega spanja boste lahko ob nakupu Pomladnega paketa Verona prihranili kar 618 EUR.
Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.