Zaradi vodne postelje Lectus spim bolje in potrebujem manj spanja. Tole pričevanje ni komercialna zgodba, ampak je resnično doživetje (zdaj) spočitega in zadovoljnega človeka.

Z Modrijani na odru letno preživim 200 dni, na Radiu Rogla posnamem 50 radijskih, na Televiziji Slovenija 30 televizijskih oddaj. Za takšen delovni tempo nista dovolj zgolj ljubezen in vnema do dela, ampak predvsem zdravje. V vseh teh letih sem prišel do spoznanja, da je za telesno odpornost proti boleznim ključen dober spanec. Ob spancu pa izbrana prehrana in gibanje, a na prvo mesto bi postavil spanec in vso regeneracijo telesa in duha med spanjem. Na človekovo telo namreč gledam celostno. Počitek potrebujejo vse človekove razsežnosti.

Zadnja tri leta je moje spanje začelo pešati. Lahko sem spal 8 ur in več, zbujal sem se utrujen. Prav tako sem se ponoči veliko prebujal. Nekje v sebi pa sem nosil spomin na izkušnjo, ko sem enkrat spal na vodni postelji in kako sem se takrat dobro počutil. Sploh pa sem človek, navezan na element vode in druge naravne elemente.

Na priporočilo prijateljev sem si priskrbel vodno posteljo Lectus. Moje telo je potrebovalo 3 dni, da se je privadilo na posteljo, nato pa so se začele dogajati korenite spremembe mojega spanca.

  1. Najprej sem opazil, da je moj spanec mirnejši, da zvečer zaspim in se zjutraj prebudim, brez nenehnega vmesnega prebujanja.
  2. Drugo sem opazil, da se prebujam eno uro prej, preden mi začne zvoniti budilka, kot da potrebujem uro manj spanja za isti učinek.
  3. Tretje in najbolj bistveno pa je, da se končno prebujam spočit in da se zjutraj boljše počutim, sem bolj veder in boljše volje.

Ta nakup se je meni izkazal kot eden izmed najbolj pametnih v zadnjem obdobju. Upam, da bo ta izkušnja še komu pomagala do boljšega spanja.

 

Blaž Švab
vrhunski glasbenik (2016)