Sabina Jankovec, svetovalka

V zadnjih letih se trendi potrošništva vedno bolj nagibajo k potencialu obnavljanja, popravljanja in ponovnega uporabljanja stvari. Vodne postelje so zato odlična izbira, če želite ležišče, ki ga ne bo treba po nekaj letih zavreči in s tem večati kup smeti na našem planetu. Vodno posteljo lahko obnovite in bo kot nova! Pogovarjali smo se s Sabino Jankovec, ki pri nas skrbi za področje obnove in stike z lastniki vodnih postelj.

1. Kdaj začnejo lastniki vodnih postelj razmišljati o obnovi postelje, kateri so prvi znaki?

Uporabniki Lectusa se pri nas zanimajo za obnovo takrat, ko enkrat nastopi trenutek in si zaželijo, da je njihova postelja spet kot nova. Najpogostejši znaki so na primer bolj izrazito valovanje vodnega jedra, na občutek mehkejše vodno jedro in podobno. Velikokrat je razlog za obnovo tudi obrabljena prevleka, ki je prva v stiku s telesom in zato najbolj na ”udaru”.

2. Ali lahko s številko ocenimo, na koliko let naj bi posteljo menjali?

Vodna postelja ima dolgo življenjsko dobo saj pri njej ni težav s pršicami in nečistočo, seveda pa je redna higiena ter vzdrževanje vodne postelje zato zelo pomembno. Običajno se stranke odločajo za obnovo med 10. in 15. letom uporabe, mogoče bi rekla, da skoraj bolj okrog 10. leta. Vsekakor je že to zelo dolga doba, ko se lahko zgodi marsikaj. Nekateri kakšen posamezni del menjajo tudi prej.

3. Odločili smo se za obnovo vodne postelje. Je potrebno menjati celotno posteljo ali lahko menjamo samo posamezne dele?

Ne, ni potrebno zamenjati celotne postelje. Odločite se lahko tudi za zamenjavo posameznega dela, ki je po vašem mnenju najbolj potreben obnove oz. zamenjave. Največkrat so to vodna jedra in prevleka.

4. Kaj je največkrat razlog za zamenjavo?

Največkrat razlog tiči v obrabi določenih delov – najbolj izpostavljena sta prevleka in vodno jedro. Prav tako je razlog lahko morebiten spust vodnega jedra, ni pa nujno, saj se v večini primerov vodno jedro lahko dolgoročno popravi. Včasih je razlog bolj estetski – prenova spalnice in s tem nov izgled vodne postelje.

5. V primeru, da uporabniki želijo popolno zamenjavo postelje – se ponovno odločijo za vodno posteljo?

Da, v večini primerov je tako, da se uporabniki znova odločijo za vodno posteljo, saj so se nanjo izredno dobro navadili in velikokrat slišimo komentarje, da ”je ne bi menjali za nič na svetu”. Vodna postelja enostavno takšna je – ko te enkrat prevzame, nočeš ničesar drugega več.
Seveda pa so tukaj tudi uporabniki, ki so se jim v letih spremenile potrebe ali želje in ‘preklopijo’ na klasično ležišče. V tem primeru se odločijo za naše ležišče Leticia, ki je ležišče po meri.

Se zanimate za obnovo vodne postelje?
Če ste se v članku našli in ugotovili, da je tudi pri vas čas za obnovo vodne postelje, potem kliknite tukaj in si oglejte možnosti osvežitve svojega Lectusa. Za obnovo pa nam lahko tudi pišete na mail: sabina.jankovec@maremico.si.