Med 22. in 26. marcem vas vabimo, da obiščete sejem Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Našli nas boste v dvorani A2. Več o sejmu >>
Vodne postelje Lectus

Grelci za vodno posteljo

Kupujete vodno posteljo in vas zanima kako grelci delujejo? Ali vodno posteljo že imate in se zbujate v hladni postelji ter ugotavljate ali grelec za vodno posteljo sploh dela? Tu boste našli nekaj informacij o obojem.

Kako grelci za vodno posteljo delujejo?

Lectus vodne postelje imajo vgrajen karbonski grelec za vodno posteljo, ki leži pod zaščitnim bazenom in ne more priti v stik z vodo. V primeru zakonske postelje sta vgrajena dva grelca – za vsakega uporabnika posebej. Vsak si nastavi svojo željeno temperaturo, ki pa ne sme biti nižja od 28 stopinj. Najmanj toliko stopinj priporočamo zato, da vodna postelja sproti odvjala vlago in zato, da ne porabljate svoje energije za ogrevanje postelje, saj se boste v nasprotnem primeru zbujali utrujeni, lahko tudi bolj prepoteni.

Temperaturo nastavite na analognem ali na digitalnem termostatu tako, da z enim prstom držite tipko ob strani, z drugim pa nastavite željeno temperaturo. Če imate digitalen termostat, se vam bo zaslon osvetlil in na njem boste videli kontinuirano premikanje črtic. To pomeni, da je začel grelec dogrevat na temperaturo, ki ste jo nastavili.

 

DOBRO VEDETI: Kako ugotoviti katera je vaša idealna temperatura?
Podnevi, ponoči, pozimi, poleti, ko ste zdravi ali bolni – vedno je prav, da imate temperaturo vodnega jedra nastavljeno na vašo zunanjo telesno temperaturo. Za začetek, si nastavite 28 stopinj. Če se boste ponoči potili, nastavite grelec za eno stopinjo višje. Ne nižje. Počakajte nekaj dni in se opazujte. Če bo potenje prenehalo, pomeni da ste našli pravo temperaturo za vašo posteljo.

Tisti, ki jih redko zebe, imajo po navadi višjo zunanjo telesno temperaturo, zato si temperaturo na termostatu nastavijo višjo. Nekateri celo na 32 stopinj.

 

Vam grelec za vodno posteljo ne dela več?

Kako preveriti delovanje grelcev?
Preden kličete servis, preverite ali je grelec slučajno izklopljen iz elektrike. Če je, je naslednji korak ta, da preverite delovanje grelnih sistemov. To storite tako, da na termostatu povišate temperaturo za eno stopinjo. V kolikor grelec dela, se bo prižgala lučka in videli boste kontinuirano premikanje črtic za dogrevanje. Nato sezite z roko pod vodno jedro (sredina jedra), da začutite dogrevanje grelca. Če vse deluje tako kot mora, pomeni, da grelec dela in lahko temperaturo znižate nazaj na prvotno. Če se lučka na termostatu ne prižge in na dotik ne zaznate višje temperature, potem grelni sistem deluje.

Sabina Jankovec, Spalni center Maremico

Na koga se obrniti, če vam grelec ne dela?
Če menite, da sami tega ne morete oz. ne znate preveriti, lahko naročite našo storitev – servis vodne postelje. Če ste uporabnik vodne postelje Lectus, vam je naša ekipa vedno na voljo, tudi v primeru reklamacij.

Lahko nas pokličete na 01 561 09 00 ali nam pišete na vzdrzevanje@maremico.si. Še isti dan se bomo dogovorili

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.