fizioterapevt priporoča vodno posteljo Lectus
Hrbtenica je najmanj obremenjena v vodoravni legi. Idealno razbremenitev hrbtenice v tem položaju nam nudi vodna postelja LECTUS. Lebdenje na vodi zmanjšuje pritisk na hrbtenico in sprošča mišičje.
Ni človeka, ki ne bi vsaj enkrat v življenju potožil o bolečinah v hrbtenici. Tako je pričujoči prispevek namenjen ljudem:
  • ki že imajo težave s hrbtenico,
  • ki si želijo preprečiti okvare hrbtenice in
  • ki si želijo ohraniti zdravo hrbtenico.
V času, ko človek vse bolj skrbi za lastno zdravje kot temeljno vrednoto življenja, je potrebno spremeniti tudi odnos do bolečin v hrbtenici. S preventivno aktivnostjo je potrebno poskrbeti za dobro fizično kondicijo in ohranjanje zdrave hrbtenice.Vzroki, ki privedejo do bolečin v hrbtenici, so različni. Najpogostejši vzroki so: slaba drža telesa, nepravilna obremenitev telesa, nepravilno dvigovanje in spuščanje bremen, slabo ležišče, nesreče, nepravilne delovne navade, pomanjkanje prožnosti telesa in pomanjkanje fizične kondicije.Najpomembnejša je skrb za pravilno držo telesa. Ta je ključ k preprečevanju bolečin v hrbtenici. Pravilna drža telesa omogoča, da telo obdrži v ravnovesju naravne krivine hrbtenice. Normalno je to takrat, kadar je hrbtenica v obliki podaljšane črke S. Spodnji del hrbtenice tako formira naravno krivino (lordosis). Pri takem položaju telesa je pritisk na strukture v tem predelu hrbtenice, mišic in ligamentov normalen. Pravilne drže telesa se moramo učiti dalj časa in to pri sedenju, stoji, hoji, ležanju in pri delu.Pri zdravljenju bolečin v hrbtenici uporabljamo tudi različne fizioterapevtske metode (različne vaje), masaže in gretje.Naše zdravje je odvisno od pravilne lege hrbtenice. Za preprečevanje bolečin v hrbtenici oz. za vzdrževanje zdrave hrbtenice je najbolj pomembno vsakodnevno ravnotežje med aktivnostjo in počitkom. Počitek je prav tako pomemben kot aktivnost, vendar je tudi pri počitku pomembna drža telesa.Tretjino dneva preživimo v postelji. Čas, ki ga človek preživi v postelji ni tako pomemben, kot je pomembna kvaliteta položaja telesa. Eden od temeljnih načel obravnave bolečine v hrbtenici je prava izbira ležišča.Hrbtenica je najmanj obremenjena v vodoravni legi. Idealno razbremenitev hrbtenice v tem položaju nam nudi vodna postelja LECTUS. Lebdenje na vodi zmanjšuje pritisk na hrbtenico in sprošča mišičje. Pri vodni postelji je podpora telesa enakomerna in medvretenčne ploščice ostanejo v srednjem položaju tako, da je hrbtenica kar najbolj razbremenjena. Fizioterapevti priporočamo vodno posteljo, saj se prilega telesu, sproščujoče podpira hrbtenico, zaradi toplote in blagega pritiska pa sili mišice in ligamente, da se sprostijo.Tako nam vodna postelja nudi popolno ugodje v vsakem letnem času.Želim vam prijeten počitek!Branka Majerle

Branka Majerle, višja fizioterapevtka

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.