izkustveno mnenje
Vse premalo se cenimo in se v prid sekundarnih teženj odrekamo osnovni ljubezni do sebe, kamor vsekakor sodi tudi »privoščiti si zdrav in kakovosten spanec in torej kvalitetno, najboljšo posteljo«.
Ljudje smo zapletena bitja z dolgim nizom fizičnih, čustvenih, mentalnih in duhovnih potreb, ki jih je potrebno zadovoljevati. Nenazadnje vsi čutimo tudi potrebo po kakovostnem spanju, ki je nujno potrebno ne samo za ohranitev našega fizičnega (telesnega) zdravja, ampak tudi psihičnega, ki pa žal pogosto ostaja zaradi tega ali onega razloga potisnjeno v ozadje in neustrezno zadovoljevano. Vsak človek preživi v postelji nekako tretjino svojega življenja. Na njej se rodimo, sanjarimo, okrevamo, se ljubimo, tudi umiramo in seveda, tudi spimo. Kako ustrezno ležišče pripomore k našemu dobremu počutju? Dobro ležišče naj bi bilo prijetno toplo in čisto – torej ne domovanje raznih bakterij, plesni in pršic. Ležišče naj bi telo čim bolje podpiralo.

In kako te zahteve zadovoljuje vodna postelja »LECTUS«?

Temperaturo postelje si vsak »uporabnik« sam prilagodi. Menim, da bi tudi najbolj »zmrznjenim« moralo biti vsaj malo manj hladno pri npr. 33-ih stopinjah vodnega jedra. Toplota vodnega jedra preko dneva izsuši zgornjo prevleko in s tem precej otežuje razvoj bakterij, plesni in pršic, prevleko pa lahko tudi odstranimo in jo kemično očistimo. Dobra podpora telesa je na ustrezno napolnjeni vodni postelji povsem zagotovljena. Uporabnik ima, po mojih lastnih izkušnjah, občutek »lebdenja«. Prijetno mehka podlaga podpre telo po vsej kontaktni ploskvi in s tem idealno porazporedi pritisk telesa na ležišče. Skupni efekt vseh teh lastnosti je izjemno sproščujoč vpliv na celo telo, vključno z obtočili in živčevjem, kar se kaže z dobrim, krepčilnim spancem in v krajšem času prehoda iz budnosti v spanec. Sodim med ljudi, ki jih reklama zelo težko prepriča in verjamem šele, ko proizvod sam preizkusim. Žal sodim tudi med tiste, ki jih hrbtenica “zna” opozoriti na svoj “obstoj”. Do pred dvema letoma sem tako kot večina mojih kolegov verjel, da je le trdo ležišče tisto, ki je zdravju (predvsem) hrbtenice prijazno. Motilo pa me je to, da sem se vsako jutro iz približno take postelje dvigoval ali bolje rečeno pobiral ves polomljen in okorel. Nedeljsko dodatno poležavanje pa je bilo prava muka. Bolj na ženino željo kot po lastnem prepričanju sem se tedaj odločil za nakup vodne postelje »LECTUS«. Vendar so vsi pomisleki in dileme že po nekaj nočeh povsem  izginili, saj je bila kakovost spanca res neprimerno boljša, jutranja “polomljenost” pa je ostala le zoprn spomin. Občutki svežine, lahkotnosti, topline in sproščenosti pa so še bolj kot mene navdušili mojo ženo, ki meni, da posteljo še premalo hvalijo, saj nudi še veliko več.

Skušal bom odgovoriti na še nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih »kandidati« za nakup vodne postelje postavljajo meni kot zdravniku in uporabniku

Guganje oz. valovanje vodne postelje “LECTUS” je “dušeno”, kar v praksi pomeni, da se po premiku telesa le prilagodi in obmiruje. Lahko rečem, da sem se tega občutka pri usedanju, leganju in obračanju brez težav navadil že po nekaj nočeh, vsekakor mnogo prej, kot sem pričakoval. Po odstranitvi zračnih mehurčkov iz vodnih jeder je postelja povsem “tiha”, zagotovo pa res nikoli ne škriplje! Ni se potrebno bati “morske bolezni” zaradi partnerjevega obračanja, saj zgradba postelje z dvemi ločenimi jedri in dodatno dušilno pregrado med njima povsem onemogoča prenos gibanja z enega jedra na drugo. Le še droben namig: vodna postelja je nadvse primerna tudi za posteljne radosti ali v pravniškem jeziku za “izpolnjevanje zakonskih dolžnosti” … Na podlagi lastnih izkušenj lahko vodno posteljo »LECTUS« toplo priporočam ne samo bolnikom s težavami – okvarami – hrbtenice, kolkov, ramen in kolen, astmatikom in nasploh alergikom, ljudem z obolenji ali motnjami delovanja obtočil in živčevja, ampak tudi vsem, ki si želijo zagotoviti zdrav in udoben spanec, čeprav še nimajo nobenih težav z zdravjem. Menim, da je zelo primerna tudi za odraščajočo mladino, ki zaradi nepravilne drže, neenakomerne rasti, neprimernih obremenitev – šolske torbe, vse prekmalu in prepogosto toži zaradi bolečin v hrbtu in zaradi tega išče zdravniško in fizioterapevtsko pomoč.

Milan Banko, dr.med. zasebni zdravnik splošne medicine

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.