Pred nekaj leti sem slučajno izvedel za vodno posteljo in se odločil za nakup. Moje težave so praktično izginile! Imam pa jih, kadar moram spati v navadni postelji. Velike vrednosti je tudi ogrevanje postelje na želeno temperaturo telesa med spanjem (dihanje, utrip srca).
Kot kirurg delam že preko dvajset let, od tega 10 let v plastični kirurgiji. Velikokrat imam dolgotrajne operacije, ki lahko trajajo tudi 8 ur in več. Ni čudno, da imamo še zlasti kirurgi pogosto težave s hrbtenico in kar nekaj mojih vrstnikov je že bilo operiranih zaradi diskus hernije. Tudi sam sem imel že kar precejšnje težave zaradi bolečin v križu, čeprav je v Kranju, kjer imam privatno ordinacijo, dovolj možnosti za rekreacijo v naravi. Sam tečem v naravi že preko 30 let, vendar hrbteničnih težav tek ni bistveno zmanjšal.

Pred dvema letoma sem slučajno izvedel za vodno posteljo in se odločil za nakup. Moje težave so praktično izginile! Imam pa jih, kadar moram spati v navadni postelji. Velike vrednosti je tudi ogrevanje postelje na želeno temperaturo telesa med spanjem (dihanje, utrip srca). S tem varčujemo energijo in srce, ohranjamo pa temperaturo zraka, ki je lahko prijetno hladna za dober spanec.

Na kratko: namesto da mi s svojim telesom in metabolizmom grejemo posteljo, nam postelja varčuje našo energijo!

Vodno posteljo svetujem vsem svojim pacientom v ordinaciji, ki imajo težave s hrbtenico. In mnogi so mi hvaležni za nasvet.fabjan marjan

 

Fabjan Marjan, dr.med. spec. pl. kirurg