Napačne predstave o vodnih posteljah

Vodne postelje so na trgu dostopne že skoraj 40 let. Zaradi svoje udobnosti, higieničnosti in blagodejnega vpliva na hrbtenico veljajo za eno najkakovostnejših ležišč. Tudi uporabniki, ki jih je pri nas že več kot 16000 uporabnikov, na svetu pa nekaj deset milijonov, skoraj brez izjeme pričajo o njihovih pozitivnih učinkih. Kljub temu pa so z vodnimi posteljami od samega začetka povezani številne napačne predstave, ki so še danes trdno zasidrane med kupci.

Navada je železna srajca

Ljudje težko sprejemamo novosti, tudi tiste, ki s seboj prinesejo izboljšanje kvalitete življenja. Oklepamo se utečenih navad, četudi se izkažejo za preživete, zato so bili vsi veliki izumi v zgodovini sprejeti z veliko mero skepse in nezaupljivosti. Nedvomno je dobro ohranjati kritičnost in preudarnost ter spoštovati izročilo tradicije, a obenem je potrebno biti odprt  za inovacije. Stvari se namreč ne morejo spreminjati na bolje, če jim ne damo priložnosti za to.

Resnica o vodnih posteljah …

Vodne postelje imajo za seboj dolgo in pestro zgodovino. Ideja o spanju na vodi je stara že več kot 3000 let, saj so že Perzijci spali na vrečah iz kozje kože, napolnjenih z vodo. Sodobne vodne postelje so na trgu skoraj 40 let in v tem času je bila ta tehnološka inovacija izpiljena do popolnosti.
Mnogo strokovnjakov poudarja, da imajo vodne postelje številne prednosti pred klasičnimi ležišči. Ena glavnih je njihova sposobnost, da se idealno prilegajo vsakemu posamezniku, njegovim telesnim posebnostim in različnim spalnim položajem. Zelo pomembni sta tudi sproščujoča toplota in popolna higiena.

… in napačne predstave povezane z njimi

Z vodnimi posteljami pa so povezani tudi številni stereotipi oziroma napačne predstave. Mnogo ljudi tako še danes verjame, da vodne postelje klokotajo, povzročajo morsko bolezen, da partnerja motita drug drugega med spanjem in da so ljubezenske igrice na njih otežene.Toda to je le teorija, praksa pa je povsem drugačna. Kdorkoli se uleže na vodno posteljo, hitro ugotovi, da pravilno napolnjena vodna postelja povzroča komaj zaznavne šume in se sicer malo ziblje, ampak samo tedaj, ko nanjo ležemo. V vodno jedro so namreč vgrajeni dušilci valovanja iz mikrovlaken, ki delujejo kot grobe gobe, ki vsrkavajo vodna premikanja. To pomeni, da postelja sledi našim gibom in da se pri spremembi ležalnega položaja voda umiri v istem trenutku kot naše telo.
Vodna postelja za dve osebi je sestavljena iz dveh ločenih vodnih jeder, ki imata vgrajen ločen sistem dušenja valovanja, zato s svojim premikanjem ne motimo partnerja. Kadarkoli pa si zaželimo »bližnjega srečanja« z njim, smo presenečeni, kako udobna in prijetna je vodna postelja za ljubezenske igrice. Udobje v vsakem položaju, neprekinjena površina ležišča in hidravlična lastnoseč prinesejo dobrodošlo svežino v naše ljubezensko življenje.

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.