Sejem Celje 2016-blog objava

Se odpravljate na sejem? Sejmi so lahko zelo naporna reč, sploh če se nanj odpravljate prvič. Najsi bo to vaš prvi obisk ali pa ste že redni obiskovalec – kakšni so nasveti za sejem? Izbrali smo 5 nujnih opravkov, ki jih morate nujno odkljukati pred odhodom na sejem.
Pisala v roke in zapišite teh 5 nujnih opravkov, preden se odpravite na sejem. Potem pa jih veselo odkljukajte!

Nasveti za sejem: za vas smo jih izbrali 5:

1. ZAKAJ GRESTE NA SEJEM?
To je nujno vprašanje, ki si ga postavite na začetku načrtovanja. Greste na sejem ‘samo malo pogledat’ in vas žene gola radovednost? So vas pritegnila strokovna predavanja? Želite pobliže spoznati podjetja in njihove izdelke v določeni panogi? Hočete primerjati ponudnike med seboj? Iz kakršnegakoli razloga že se boste podali na sejem, zapišite si ga na vrh vašega lista za organizacijo. Tako boste ostali osredotočeni.

2. KAJ RES ŽELITE VIDETI?
Po tem, ko ste zapisali glavni namen svojega obiska, preletite seznam razstavljavcev in jih rangirajte z barvami – z rumeno označite nujne obiske, z zeleno tiste, ki bi jih radi videli, z modro pa tiste, ki niso tako pomembni, vendar so še vedno v vašem izboru. Ne pozabite, da se lahko obiski in pogovori pri stojnici zavlečejo, zato na seznam ne dodajte več kot 10 razstavljavcev.

3. KDAJ, KAM, KAKO, …?
Preden se kamorkoli odpravite, preverite točno lokacijo sejma. Večina sejmov ima zelo dobro opisan dostop do svojega sejma na spletnih straneh, prav tako pa tudi načine kako priti do tja. Če vam je sejem blizu, razmislite o javnem prevozu in se tako rešite problema parkiranja!
Stiskajte si urnik dogajanja na sejmu in z markerjem označite dogodke, ki vas zanimajo. Na tak način boste imeli pred seboj pregleden načrt in se boste lažje odločili katere dneve boste obiskali sejem.

4. KAM NA SEJMU?
Sejmi so prostor združevanja velikega števila ljudi, zato lahko obisk hitro postane neprijeten, stresen in težko obvladljiv, še sploh, če se izgubimo. Pred obiskom se prepričajte, da boste dobili načrt prostorov v roke ob vhodu ali pa si ga sami stiskajte že pred prihodom in označite mesta, ki jih želite obiskati.

5. IZOGNITE SE GNEČI.
Je možno vstopnico kupiti preko spleta? Odlično! Zagrabite to možnost in se tako izognite čakalni vrsti pred vstopom na sejmišče. Velikokrat imajo spletni nakupi vstopnic tudi popust. Preverite!

Upoštevajte 5 mini nasvetov in vaš obisk sejma bo organiziran, veliko bolj sproščen in prijeten! In ne pozabite uživati! :).