Bombaž in prešita odeja

Zgodba o uspehu blagovne znamke Odeja

Podjetje Odeja d.o.o. iz Škofje Loke, vodilni slovenski proizvajalec vrhunskih prešitih tekstilnih izdelkov, se lahko pohvali s svojo dolgo in bogato tradicijo, saj zametki te slovenske zgodbe o uspehu segajo vse v leto 1932, ko so v njihovi proizvodnji zabrneli prvi šivalni stroji. Najbolj priljubljen izdelek je bila prešita odeja, ki je vse do danes ostala prepoznavni znak podjetja, čeprav se je proizvodnja kasneje razširila tudi na druge tekstilne proizvode, kot so posteljnine in vzglavniki.

Blagovna znamka Odeja sicer že od nekdaj velja za sinonim visoke kakovosti in si je v svojih 90-ih letih obratovanja pridobila zaupanje številnih zadovoljnih uporabnikov, med drugim nekatere zveste stranke že več generacij prisegajo le na njihove izdelke. Podjetje Odeja je v svoji skoraj stoletni zgodovini prebrodilo mnoga prelomna obdobja in pokazalo, da lahko kljubuje in se uspešno prilagaja različnim družbenim spremembam. S prepletanjem tradicije in sodobnosti je Odeja eno najstarejših slovenskih podjetij z lastno proizvodnjo in kot tako skoraj spada med del pomembne slovenske dediščine.

delavnica Odeja

Tako je izgledala proizvodnja prešitih odej v tovarni Odeja v letu 1950.

Odličnost, ki je všita v vsakem izdelku Odeja

Odejini izdelki so znani po svoji otipljivi odličnosti, saj je prav vsak proizvod izdelan s srčnostjo in spoštovanjem do dobrega počutja končnih uporabnikov. Dolgoletne izkušnje in zagotavljanje, da se uskladijo tudi najmanjše podrobnosti izdelkov, je ključno vodilo, kateremu je zavezano podjetje Odeja s svojim poslanstvom, ki ga uspešno izpolnjuje že dolgo vrsto let – omogočiti zdravo, globoko in mirno spanje, ki ljudem pomaga, da se prebujajo v nova jutra sveži in polni življenjske energije. Prepoznavnost blagovne znamke Odeja in njena visoka kakovost je poznana že širokemu krogu zadovoljnih uporabnikov, ki segajo tudi preko slovenskih meja, neoporečnost izdelkov in storitev pa zanesljivo prepriča tudi najzahtevnejše stranke.

Odgovornost do okolja in skrb za ljudi

Pri Odeji so vsi izdelki skrbno in premišljeno zasnovani ter tako primerni tudi za tiste najbolj občutljive uporabnike. Med ponudbo Odeja izstopa predvsem posteljnina iz 100% organskega bombaža, ki se ponaša s prestižnim certifikatom GOTS, ki je najvišje merilo pri pridobivanju materialov na popolnoma ekološki in naravi ter živalim prijazen način. Gre za organsko pridelavo bombaža, kar pomeni, da pašniki in polja niso obdelani z umetnimi gnojili, pesticidi ali insekticidi, zdravje živali pa je strogo nadzorovano in ne dovoljuje nepotrebnega zdravljenja z antibiotiki. Bombažna in volnena vlakna so pridobljena, očiščena in obdelana na izredno skrben način. To omogoča, da izdelki narejeni iz tovrstnih materialov ustvarjajo zdravo in svežo spalno klimo, ki preverjeno preprečujejo razvoj pršic, plesni in bakterij ter so tako primerni oziroma priporočljivi za alergike in ljudi z izredno občutljivo kožo.

Bombaž in prešita odeja

Izdelki iz kolekcije Organic se ponašajo s prestižnim GOTS certifikatom.

Slovenska inovativnost in vrhunska kakovost

Podjetje Odeja se ponaša tudi s svojim lastnim razvojem in lastno proizvodnjo v Škofji Loki, kjer je izbira najboljših materialov in vrhunska izdelava na prvem mestu. Nenehno stremljenje k izboljšanju izdelkov in inovativni pristopi, ki se jih pri tem poslužujejo pa omogočajo, da blagovna znamka Odeja ostaja vedno v koraku s časom. Izdelki Odeja so narejeni s celim srcem in veliko predanostjo, kar je opazno na vseh ravneh delovnega procesa, od zasnove produkta pa vse do zadnjega šiva na njem. Vse z namenom zagotoviti, da se ljudem ponudi le najboljše za njihovo zdravje ter obenem poskrbi tudi za estetiko lepo urejenega doma oziroma spalnih prostorov.

Predana ustvarjalnost in raznolikost ponudbe

Kreativni pristop, ki ga uporablja podjetje Odeja pri razvoju svojih produktov, je omogočil, da se danes njihova široka ponudba giblje vse od klasičnih prešitih odej, posteljnin in vzglavnikov, ki je obogatena z raznolikimi zanimivimi kolekcijami in lahko zadosti željam in potrebam še tako zahtevnega kupca. Najnovejša Odejina pridobitev v letošnjem letu je kolekcija Vivia, izjemno mehka bombažno satenasta posteljnina z unikatnim potiskom v petih barvnih različicah.

Posteljnina Vivia

Novo kolekcijo Vivia sestavljajo posteljnina, okrasni vzglavniki, okrasna pregrinjala in prevleke za vzglavnike.

Odejini izdelki so na voljo v 9 trgovinah po Sloveniji in v spletni trgovini www.odeja.si.

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.