odpenjanje snemljive prevleke Lectus vodne postelje

Prevleka vodne postelje Lectus

Pomemben sestavni del vsake vodne postelje Lectus je tudi njena prevleka. V tem članku boste našli vse uporabne informacije o njej.

Kazalo

Razlike med prevlekami Lectus

Vse vodne postelje Lectus so v osnovi iz enakih sestavnih delov, razlikujejo pa se po prevlekah in dodatkih oz. nadgradnjah. In razlika med prevlekami je še kako velika! Predvsem se prevleke razlikujejo po tem, na kolikšni temperaturi jih lahko operete (v nadaljevanju) ter po debelini. Debelina prevleke pomembno vpliva na občutek valovanja vodne postelje, na udobje ter na sprotno odvajanje vlage iz ležišča.

Napoli je Lectusov najosnovnejši model. Občutek valovanja pri ležanju je na tej prevleki najizrazitejši, saj je prevleka od vseh najtanjša (ni prešita) in ležite neposredno na vodnem jedru.

Novara je med prevlekami srednje debeline in je že prešita. Všito ima sredinsko zadrgo, zato gre na pol in jo lahko operete tudi v domačem stroju. Edina med prevlekami je izdelana iz tkanine (vse ostale so iz pletenine), zato je malenkost bolj toga od ostalih modelov.

Verona je med vsemi prevlekami najbolj bogato prešita in z največ debeline. Po sredini ima prevleka zadrgo (izberete jo lahko tudi brez), ki je priročna predvsem zato, ker vam omogoča lažje pranje prevleke v domačem pralnem stroju. V ceno te prevleke je vedno vključena tudi dodatna zračna prevleka Air-Tex, ki bo še povečala zračnost in udobje pri ležanju. Olajšala pa vam bo čiščenje notranjosti postelje, saj zadrži veliko odmrle kože in soli, ki jih s potenjem izloči naše telo.

Verona AquaSpring ima (kot že ime pove) prevleko Verona. Prevleka je zašita malenkost drugače »na gobico«, saj je postelji dodan tudi čvrst toper iz žepkastih vzmeti Spring. Polnilo toperja ni pralno. Lahko ga prezračite, močenje in globinsko sesanje pa nista dovoljena, zaradi nevarnost poškodbe materiala.

Verona Exclusive Top ima prav tako vključeno prevleko Verona. Pri tem modelu je narejena na način Exclusive Top, ki omogoča olajšano postiljanje le vrhnjega sloja vodne postelje, v katerega je dodan toper.

Verona BoxSpring Air ima prav tako vključeno prevleko Verona. Tudi ta je narejena na način Exclusive Top, ki omogoča olajšano postiljanje le vrhnjega sloja postelje in je del postelje BoxSpring.

Modeli prevlek so se tekom vseh let poslovanja vsake toliko zamenjali, zato modela svoje prevleke morda ne najdete na zgornjem seznamu. Poiščite ga v spodnji tabeli, da najdete navodila za njeno vzdrževanje. Če se svojega modela prevleke ne spomnite, nas pokličite in ga bomo poiskali mi, potem pa vam bomo lahko svetovali glede njenega vzdrževanja.

Vzdrževanje prevleke Lectus

Tudi za prevleko vodne postelje Lectus je potrebno skrbeti, saj ji s tem lahko podaljšamo življenjsko dobo, hkrati pa poskrbimo za ustrezno higieno postelje. Priporočamo, da prevleko operete 1x letno, vmes pa jo lahko večkrat snamete in prezračite.

Snemljiva in pralna prevleka Lectus

Madež na prevleki

Če gre za manjši madež krvi ali urina bo najbolje, da poskusite prevleko najprej očistiti lokalno.

Prevleko najprej snemite, nato pa z vlažno gobico ter nekaj kapljicami blagega čistila za tekstil tapkajte po madežu, dokler ne izgine ali se zmanjša. Močnega drgnjenja ne priporočamo, saj lahko poškodujete pletenino. Če to ne zadostuje, madež namažite z izbranim blagim čistilom ter prevleko v celoti operite. Po potrebi pomoč poiščite v čistilnici.

Pranje različnih prevlek v pralnem stroju

Vsaka prevleka ima všito etiketo za vzdrževanje, na kateri so navodila za ravnanje. Ker pa vemo, da se etiketa včasih odstriže ali zbledi, vam napotke za vzdrževanje podajamo še tukaj. 

Priporočamo pranje le polovice prevleke naenkrat. Svetujemo vsaj 8 kg boben. Če prevleka ne gre na pol, ker nima sredinske zadrge, priporočamo pranje v čistilnici, kjer imajo večje bobne na pralnih strojih.

Napoli

 • Pranje na 60 °C
 • Sušenje v sušilnem stroju NI dovoljeno
 • Debelina prevleke: 620 g/m2
 • Staro ime modela: AquaMagic

Novara

 • Pranje na 40 °C
 • Sušenje v sušilnem stroju NI dovoljeno
 • Debelina prevleke: 920 g/m2
 • Staro ime modela: Naples, Basic

Verona

 • Pranje na 60 °C
 • Sušenje v sušilnem stroju NI dovoljeno
 • Debelina prevleke: 1200 g/m2
 • Staro ime modela: Florence, Florrens, Okta, LVP

Verona AquaSpring

 • Pranje na 60 °C
 • Sušenje v sušilnem stroju NI dovoljeno
 • Debelina prevleke: 1000 g/m2

Verona Exclusive Top

 • Pranje na 60 °C
 • Sušenje v sušilnem stroju NI dovoljeno
 • Debelina prevleke: 1000 g/m2

Verona BoxSpring Air

 • Pranje na 60 °C
 • Sušenje v sušilnem stroju NI dovoljeno
 • Debelina prevleke: 1000 g/m2

* Obstaja še model Sorrento, ki vsebuje volno in prevleka ni pralna. Dovoljeno je samo suho kemično čiščenje.

Pranje prevleke v čistilnici

Vse prevleke se lahko operejo tudi v čistilnici. Tudi tam veljajo enaka priporočila kot pri pranju v domačem pralnem stroju.

Muckanje prevleke – rešitve

Normalno je, da se z leti uporabe prevleke vodnih postelj Lectus začnejo muckati. S tem ni nič narobe in gre za povsem normalno obrabo materiala. Ker smo vam želeli omogočiti udobno ležanje, smo pri večini modelov uporabili pletenino, ki pa ima stranski pojav – muckanje. Za večino uporabnikov je to povsem nemoteč pojav, saj je čez prevleko nameščena rjuha. Muckanja prevleke se tako ne opazi in ne občuti. Veliko muck se odstrani s pranjem prevleke, lahko pa uporabite brivnik za tekstil in jih preprosto odstranite.

Kako lahko obnovim prevleko Lectus?

Za vse uporabnike vodnih postelj Lectus smo pripravili različne obnovitvene pakete, ki vam pomagajo pri osvežitvi vaše vodne postelje. Če bi pri tem radi menjali prevleko, sta za vas primerna paketa zunanje obnove brez praznjenja in zunanja obnova klasik. Več o obnovitvenih paketih izveste tukaj.

Zunanji obnovitveni paket brez praznjenja

Zunanji obnovitveni paket brez praznjenja vam omogoča menjavo prevleke in oblazinjenja stranskega roba postelje. Če imate na vodni postelji toperje, vam paket po želji zagotavlja tudi njihovo menjavo. Pri tem vodne postelje ne bomo praznili. Notranjost postelje bo ostala enaka kot do sedaj. Za storitev bo poskrbela ekipa Spalnega centra Maremico. Več o obnovi in obrazec za povpraševanje najdete na:

Zunanji obnovitveni paket klasik

Včasih je potrebno posteljo obnoviti še nekoliko bolj celostno. Temu je namenjena klasična zunanja obnova. Ta bo poleg menjave prevleke, stranskega roba oblazinjenja in toperjev poskrbela tudi za ojačitev penastega okvirja in menjavo varnostnega bazena. V ceno paketa je vključeno tudi praznjenje in polnjenje vodne postelje Lectus ter dva ProRegeneratorja. Več o obnovi in obrazec za povpraševanje najdete na:

Možnost menjave prevleke

Prevleko je možno zamenjati tudi izven obnovitvenih paketov, npr. samo zgornji del prevleke. V Spalnem centru Maremico vam pakete vseeno priporočamo, saj z njimi poskrbite za bolj celostno obnovo vodne postelje. Če bi vseeno radi menjali samo prevleko, pišite na obnova@maremico.si ali pokličite na 01 56 10 900 in z veseljem vam bomo pomagali.*

*Menjava prevleke in vsi obnovitveni paketi so možni samo za lastnike vodne postelje Lectus. Zaradi nekompatibilnosti zadrge, menjava prevleke ni možna na vodni postelji drugega proizvajalca. Prav tako ne omogočamo menjave ostalih sestavnih delov za proizvajalce drugih vodnih postelj. Svetujemo, da se za tovrstne obnove obrnete na proizvajalca vaše vodne postelje. Možna je le menjava »staro za novo«, kjer od druge vodne postelje obdržite le mizarske izdelke, celotno vodno posteljo pa zamenjamo z novim Lectusom.

Kaj pa je prevleka Air-Tex?

Prevleka Air-Tex se nahaja pod zgornjo prevleko vodne postelje Lectus (torej med prevleko in vodnim jedrom). Če je še nimate, jo je možno dokupiti za vse modele vodnih postelj Lectus, kupljenih po letu 2007.

Prevleka Air-Tex daje postelji Lectus dodatno zračnost in ji podaljša življenjsko dobo. Priporočamo jo vsem, ki se močneje potijo in tistim, ki si želijo še boljše higiene svoje vodne postelje Lectus.

Prevleka Air-Tex je hkrati tudi zelo praktična, saj lahko na njej spite, medtem ko je vrhnja prevleka vodne postelje v pranju. A za ta korak se odločite šele, ko prevleko Air-Tex predhodno operete v stroju pri temperaturi 30 °C. Ne boste verjeli, koliko soli, ki je izločimo s potenjem, se v njej nabere.

Dodatna prevleka Air-Tex
Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.