Med 22. in 26. marcem vas vabimo, da obiščete sejem Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Našli nas boste v dvorani A2. Več o sejmu >>
sevanje vodne postelje
Postelja ima pomembno vlogo pri kakovosti življenja. V postelji preživimo približno eno tretjino življenja, saj je spanje ena od osnovnih fizioloških potreb. Vedeti moramo, da je že otrok v materinem telesu obdan s telesno tekočino, v kateri je prijetno in toplo bival do rojstva.Človeško telo je sestavljeno iz vsaj 80 % vode. Človek brez vode ne more zdržati niti dva dni, brez hrane pa lahko veliko dlje. To pomeni, da je voda osnovni element v življenju in naravi. Z njo smo obdani in brez nje ne moremo obstajati.Izdelek vodna postelja ima kot osnovni namen zagotoviti višjo kakovost spanja in življenja. Prednosti vodne postelje so sledeče:
  • Zagotavlja enakomeren in manjši pritisk na telo po celi dolžini telesa.
  • Omogoča boljši pretok krvi, sprošča mišice. daljše spanje in manj prebujanja.
  • Skrajšuje rehabilitacijski čas okrevanja bolnikov.
  • Omogoča naraven in pravilen položaj hrbtenice.
  • Ima stalno ugodno temperaturo (prilagojeno glede na letni čas).

Radiestezijske ugotovitve

ELEKTROMAGNETNO IN ELEKTRIČNO SEVANJEElektromagnetno in električno sevanje grelcev je zanemarljivo, saj ga na samem ležišču skoraj ni. Meritve električnega sevanja pokažejo, da ima grelec manj sevanja kot navaden električni vodnik. Obstaja pa tudi možnost, da se električne grelce med spanjem izklopi, saj postelja zaradi dobre izolacije ne izgublja toplote. V primeru izklopljenih električnih grelcev sevanja ni.ZEMELJSKA SEVANJAVodna masa v vodni postelji zmanjšuje geološko neugodna mesta v spalnici. Vedeti moramo, da stoječa masa vode nima kinetične energije, ki je pogoj za škodljivo delovanje na človeka. Pri podzemeljskih vodnih tokovih, ki so običajno izvor zemeljskega sevanja, gre za tekočo vodo, ki ima zaradi svojega premikanja določeno kinetično energijo. Le-ta pa zaradi vsebnosti različnih delcev v vodi generira negativna zemeljska sevanja.čampaStoječa voda v vodni postelji nima nobenega negativnega sevanja.Vodna postelja je z radiostezijskega vidika neoporečen izdelek.

ing. Boris Čampa

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.