Med 22. in 26. marcem vas vabimo, da obiščete sejem Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Našli nas boste v dvorani A2. Več o sejmu >>
Razvoj vodnih postelj v Sloveniji
Pred 50 leti se je v Ameriki pričela zgodba vodnih postelj. Charles Hall, izumitelj vodnih postelj, si je zaželel udobnega stola, a ni dobil želenega rezultata. V tem nesrečnem trenutku se mu je porodila briljantna ideja o udobni postelji, ki bi se popolnoma prilegala telesu in na kateri bi se vsako jutro zbujal naspan in nasmejan. Tako je v mislih Charlieja Halla nastala moderna vodna postelja, kot jo poznamo še danes.

Vodne postelje so v Slovenijo »priplavale« že leta 1991

Podjetje Slodan je bilo prvo, ki je pograbilo idejo vodnih postelj in jih začelo ponujati na slovenskem trgu. Njihove Akva postelje so se predstavile slovenski javnosti že leta 1991. Hitro za njimi sta se pojavila še dva ponudnika – Betokem in naše podjetje Maremico. Slednje se je na dolgi rok edino obdržalo.

Konkurenca vodnih postelj prišla in odšla.

Skozi leta, ki so sledila, so na trg prodirala mnoga podjetja, vendar so se obdržala le redka. Vodne postelje sodijo med kvalitetnejše izdelke, ki kupcem služijo mnogo let. Nekateri ponudniki pa so sledili filozofiji »kupim poceni in prodam poceni«. Hitro se je izkazalo, da ta način poslovanja v svetu vodnih postelj ni primeren.ZANIMIVO: Do danes se je na slovenskem trgu pojavilo že kar 32 ponudnikov vodnih postelj, vendar so se do leta 2020 uspela ohraniti le tri podjetja. Med njimi se lahko edino v podjetju Maremico ponašamo s slovensko proizvodnjo vodnih postelj in njenimi številnimi nadgradnjami, ki so odlično sprejete tudi v tujini.

Razvoj vodnih postelj pod okriljem inovativne slovenske ekipe

Ko pride do razvoja inovativnih rešitev za udobno spalno udobje, za tem zagotovo stoji ekipa Maremico. To je dokazala že v mnogih primerih. V Spalnem centru Maremico smo razvoj vodnih postelj vzeli resno in odgovorno. Redno skrbimo za nadgradnje, razvijamo novosti ter s svojimi inovativnimi postopki postavljamo višje standarde v spalni industriji.razvoj posteljSvojo prvo vodno posteljo, ki je še danes znana pod imenom Lectus, smo v Sloveniji predstavili že leta 1994. Prva postelja je bila razstavljena kar v domači garaži, v ljubljanskih Stegnah. Sicer je bil Lectus že takrat novost v svetu udobnega spanca, vendar smo za pravi uspeh potrebovali boljše prostore. Tako smo se leta 1995 preselili v ljubljanski WTC center, kasneje leta 1998 pa smo se ponovno premestili na Dunajsko cesto 120. Preseljevanje se je zaključilo leta 2010, ko je Spalni center Maremico končno našel svoj prostor pod soncem na Šlandrovi 4, v ljubljanskih Črnučah.Od prodaje prvega Lectusa je minilo že več kot 25 let, a z dolgotrajno investicijo v vedno boljše vodne postelje še vedno nadgrajujemo in izboljšujemo udobje vodnih postelj. Leta razvoja so pripeljala do bogate ponudbe prvovrstnih vodnih postelj, ki bodo uporabnikom zagotovo služile še mnogo prihajajočih let.

Vodne postelje Lectus tudi v najnovejši BoxSpring postelji

V zadnjih nekaj letih je razvoj vodnih postelj precej napredoval. Ekipa Maremico se lahko pohvali tudi z vgradnjo vodne postelje v slovensko BoxSpring posteljo, ki predstavlja najnovejši trend postelj na ključ.

boxspring postelja

Ekipa Maremico – strokovnjaki na področju zdravega spanja

Dandanes sodi Lectus med največje specializirane ponudnike kakovostnih vodnih postelj, ki poleg vodnega ležišča ponuja še mnogo več. Strankam nudimo posvet pred nakupom, servis in mnogo poprodajnih storitev. Izvrstne svetovalke za zdrav spanec, odlična servisna mreža in lojalnost ter predanost zaposlenih so razlogi, zakaj Lectusu v letu 2018 zaupa že preko 15.617 zvestih uporabnikov.ekipa maremico
Želite narediti korak do zdravega spanja?

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.