Za razliko od marsikaterega Slovenca, sama vodne postelje poznam že zelo dolgo. Od kar sem pred 15 leti preizkusila in uporabljala prvo vodno posteljo in spoznala njene pozitivne učinke na človekovo telo in počutje, sem vedela: “Za svojo posteljo ne bom nikoli več hotela drugega, kot vodno posteljo!”

Seveda je bilo to v tistem času za naše razmere zelo težko izvedljivo. Moja, oziroma najina prva “domača” vodna postelja je prišla naravnost iz ZDA, le da sva morala precejšnji del še sama izdelati. Problemi so bili tudi pri posteljnini in ostalih dodatkih, ki smo jih izdelovali po meri, pri električnih priključkih, itd. Kljub vsemu sem predvsem držala pesti, da ne bo okvar, saj ni bilo možnosti za popravila in rezervne dele.

Zelo sem se razveselila, ko se je Lectus s svojimi posteljami prvič pojavil v Sloveniji. Imela sem možnosti za nabavo sredstva za vzdrževanje postelje in za izmenjavo izkušenj (čeprav jih takrat še niso imeli veliko). Ko sem si na sejmu ogledala prvo Lectusovo posteljo sem takoj prepoznala kvalitetno izdelavo in dobre rešitve. Že takrat sva se odločila, da bo to postelja, ki jo bova nabavila, če bova kdaj menjala ležišče.

Trajalo je sicer nekaj let preden se je to tudi zgodilo, a sedaj že kar nekaj časa uživava v novi, udobni in menim, da tudi kvalitetno izdelani postelji. Prednost v primerjavi z drugimi vodnimi posteljami vidim v ločenih jedrih in ogrevanju, kvalitetni zaščiti pred izlitjem in možnost čiščenja, oziroma eventuelne menjave zgornje prevleke.
In na koncu, čeprav po pomembnosti na prvem mestu: Odkar spim na vodni postelji se ponoči odpočijem in težav s hrbtenico nimam več. V poklicu imam zaradi vrste dela in pogoste prisilne drže težave v vratu in hrbtenici.

Čop Ambrožič Renata