V kolikor je vaš spanec dober in za nič na svetu ne bi menjali svoje postelje, si vseeno preberite, kateri so prvi znaki, da vam ležišče ne odgovarja več in da ga bo potrebno počasi menjati.

Se vam ležišče ne prilagaja več optimalno in se zbujate z bolečinami v hrbtenici?

V tem primeru vas ležišče ne podpira več optimalno, četudi je bilo ležišče v samem začetku kupljeno kot ortopedsko ležišče. Spanje na vodni postelji bo zdravo in udobno, ker se vam bo prilagodilo ne glede na vašo telesno konstitucijo in vaše spalne navade.

Se ponoči pogosto obračate in iščete najprimernejši položaj?

Če je vaš odgovor pritrdilen, potem so pritiski na določene točke vašega telesa preveliki in tako prihaja do motnje krvnega pretoka. S spanjem na vodni postelji teh težave ne boste imeli, ker bodo pritiski enakomerno razporejeni po celem telesu. Ležišče se vam bo optimalno prilagodilo.

Imate alergijo na pršice in vam vaše ležišče ne omogoča ustreznega čiščenja?

Potem zamujate svežino in zdravo spanje, ki jo nudi vodna postelja. Odmrla koža in človeški znoj predstavljata idealno okolje, ki je vlažno in je idealno za zadrževanje pršic. Če spite na ležišču, ki se slabo suši, kateremu ne morete oprati prevleke, notranjosti ležišča pa ne očistiti, je skrajni čas za nakup vodne postelje, ki velja za eno najbolj higieničnih ležišč.

Spite na ležišču, ki je starejše od 8 let?

Nobeno ležišče ni večno. Žal. Vseeno pa obstajajo razlike med ležišči. Nekatera ležišča nudijo optimalno podporo telesu dlje časa kot druga, so bolj zračna in bolj obstojna. Izberite ležišče, ki vsebuje kvaliteten in zdravju prijazen material. S tem boste poskrbeli, da bo vaš spanec dlje časa zdrav in udoben.

Vam ležišče zaradi določenih zdravstvenih težav ne odgovarja več?

Z leti se nam potreba po podpori ležišča na določenih mestih spreminja. Določene zdravstvene težave nas lahko prisilijo, da začnemo razmišljati o menjavi ležišča. Svetujemo, da se vprašate, kaj pričakujete od novega ležišča. Svetujemo, da ste pozorni na optimalno prilagajanje ležišča, na samo na zračnost in na možnost vzdrževanja maksimalne higiene. Posvetujte se s prodajalci kakovostnih ležišč in jim povejte, kakšne so vaše težave ter pričakovanja. Svetovali vam bodo, kakšno ležišče bi bilo za vas najprimernejše.