Med 22. in 26. marcem vas vabimo, da obiščete sejem Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Našli nas boste v dvorani A2. Več o sejmu >>
vodna postelja - najboljša izbira

Zadostna količina kvalitetnega spanja je predpogoj za zdravo življenje. Vodna postelja zaradi idealnega prilagajanja, prijetne toplote in preprostega čiščenja zagotavlja zares kakovosten počitek. Tako zadovoljni uporabniki kot strokovnjaki jo priporočajo vsem, ki jim je skrb za zdravje temeljna vrednota. Spanje v vodni postelji pa ni le zdravo, ampak tudi nadvse udobno in prijetno. 

Vodna postelja nudi idealno podporo telesu

Pri klasičnih ležiščih, ki se ne prilagajajo telesi strukturi, se hrbtenica ukrivi tako, da nastaja tudi ponoči pritisk na medvretenčne ploščice – diskuse. Pri vodni postelji pa hidravlični princip omogoča, da se popolnoma prilegajo vsakemu posamezniku, njegovim telesnim posebnostim in različnim spalnim položajem, zato diskusi niso obremenjeni.
Na običajnih žimnicah, kjer je pritisk na telo neenakomeren in moti pretok kapilarne krvi, se človek v spanju pogosto obrača. Na vodni postelji, kjer je pritisk enakomeren, pa spimo veliko mirneje in globje, zato se zjutraj zbudimo bolj sveži in spočiti.

Blagodejen vpliv toplote

Ena od pomembnih prednosti vodnih postelj je tudi nastavljiva temperatura, ki jo vsak posameznik uravnava glede na svoje želje in vremenske razmere. Ko se uležemo v vodno posteljo, je ta že topla in tako privarčujemo z lastno telesno energijo za ogrevanje ležišča. Toplota pa na nas ne deluje le zelo pomirjujoče, ampak skrbi tudi za boljšo prekrvavitev in sprošča mišice, kar pospešuje njihovo regeneracijo. Prijetna toplota ima pozitiven vpliv tudi na bolečine v križu in revmatična obolenja.

Popolna higiena

Danes je skoraj tretjina ljudi (pre)občutljivih na različne alergene iz okolja. Med njimi je veliko takih, ki so alergični na pršico, kar se odraža z nadležnim draženjem v nosu, kihanjem in kašeljem, v hujših primerih pa celo z astmatičnimi napadi. V klasičnih ležiščih je na na milijone pršič. V vodnih posteljah pa zaradi nastavljivega ogrevanja, ki zmanjšuje vlažnost ležišča, posebnih materialov in antialergijsko obdelane prevleke, nadležnih pršic skorajda ni. Zato strokovnjaki alergologi vodne postelje toplo priporočajo ljudem z alergijo na hišne pršice, pa tudi tistim, ki bi se pred to nadlogo želeli preventivno zavarovati.

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.