Med 22. in 26. marcem vas vabimo, da obiščete sejem Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Našli nas boste v dvorani A2. Več o sejmu >>
Vodna postelja Lectus

Ali ima vodna postelja Lectus slabosti?

Poleg številnih prednosti, ki jih vodna postelja nudi uporabniku, je nekaj stvari tudi takih, ki znajo biti zares tečne. Če vas zanima ali ima vodna postelja slabosti, ste torej na pravi strani. V naši dolgoletni zgodovini se je nabralo kar nekaj ur pogovora s kupci in prejeli kar nekaj vprašanj.

A kljub spodaj napisanim slabostim, si večina Lectusovih uporabnikov ne predstavlja več življenja brez vodne postelje. Kar 97 % uporabnikov na vodni postelji spi bolje kot prej. To je pokazala anketa, ki smo jo izvedli med našimi kupci.

Vodna postelja slabosti

Uporabniki vodne postelje Lectus težko najdejo slabosti. Se pa radi pohvalijo s tem, da je to ena izmed najboljših investicij v njihovem domu. Če že, omenjajo naslednje 4 slabosti, ki pa jih od nakupa niso odvrnile:

Vodna postelja slabosti št. 1: Ko je vodna postelja zmontirana, je ne smete več premikati

To pomeni, da morate kot kupec točno vedeti, katero mesto ji boste namenili, ko bosta naša monterja enkrat pri vas na montaži. Kasnejših premikov vodne postelje si ne smete dovoliti. Razen, če si pri nas izposodite črpalko oz. se dogovorimo za termin našega serviserja, ki vam mora posteljo pred premikom izprazniti in po premiku ponovno napolniti. Največkrat je to takrat, ko želimo prebarvati spalnico, jo prestaviti na drugi konec sobe ipd. S premiki same postelje boste namreč povzročili, da bodo nosilni križi znotraj samega podstavka neustrezno razporejeni. To pa predstavlja nevarnost za samo uporabo, saj v tem primeru teža vodne postelje ni ustrezno podprta.

Primer iz prakse: Naš zvesti uporabnik nam je zaupal, da se je pred leti počutil izjemno močnega in ni videl problema prestaviti svojega Lectusa za 20 cm. Sledile so bolečine v križu in slabša razporeditev teže vodne postelje na podstavek. A to še ni vse. Sledili so tudi dodatni stroški, saj je moral gospod naročiti obisk našega serviserja, ki je moral najprej izprazniti vodna jedra vodne postelje, da je lahko ustrezno poskrbel za enakomerno razporeditev teže.

Brezplačna dostava vodne postelje Lectus

Vodna postelja slabosti št. 2: Včasih obstoječega posteljnega ogrodja ne morete obdržati.

Četudi imate doma posteljno ogrodje, ki ga želite obdržati ali ga prilagoditi vaši novi vodni postelji, morda to ne bo možno. Za 100% natančnost, se lahko z našimi svetovalkami dogovorite za termin ogleda. Monter vas bo na dogovorjeni dan in ob dogovorjeni uri obiskal ter podal mnenje. Morda bo sreča na vaši strani.

Vodna postelja slabosti št. 3: Vodno posteljo je dobro 2 do 3-krat letno očistiti od znotraj

To ni obvezno, je pa zelo zaželeno. Četudi možnost čiščenja notranjosti nekateri vidijo kot slabost, večini le to predstavlja prednost. Ni lepšega, kot spati v postelji, ki ji lahko poleg čiste oprane zgornje prevleke, lahko zagotovimo tudi čisto notranjost. Tega so še posebej veseli alergiki in astmatiki.

Za skrb notranjosti vodne postelje v Spalnem centru Maremico vsem uporabnikom vodne postelje svetujemo, da z vlažno krpo pobrišejo jedra in s tem odstranijo vse odmrle delce kože, maščobo in sol, ki jo s potenjem izločajo iz svojega telesa vsako noč. Kako poteka čiščenje in letno vzdrževanje vodne postelje v praksi, si lahko pogledate v spodnjem videu.

Primer iz prakse: Večina kupcev prizna, da jim čiščenje vodnih jeder ni ljubo opravilo, pa vendar so veseli, da jim vodna postelja omogoča, da lahko poskrbijo za njeno čistočo. Marsikdo nam je iskreno povedal, da je bil presenečen, ko je po pol leta ali več videl, kaj vse njegovo telo izloči in koliko umazanije se nabere v dokaj kratkem obdobju. Dalo mu je misliti, koliko tega ostane v navadnih jogijih, ki ne omogočajo čiščenja notranjosti.

Vodna postelja slabosti št. 4: Vodna postelja porablja 0,6 kWh na dan

Pri klasičnem jogiju oz. vzmetnici ni dodatnih stroškov z elektriko. Pri vodni postelji pa so. Na dnevni ravni znaša poraba 300W grelca približno 0,6 kWh. Poraba pa je odvisna od temperature v spalnici, velikosti postelje in tega, ali je postelja postlana ali ne. Postlana vodna postelja bo vsekakor poskrbela za optimalen izkoristek elektrike, zato je naš nasvet, da se postelja vsaj pol ure zrači in se šele nato lepo postelje.

Dobro vedeti: Toplota, za katero poskrbi grelec vodne postelje, omogoča, da je postelja vedno suha, saj sproti odvaja odvečno vlago do katere pride zaradi potenja med spanjem. To pa je odlična novica tudi za alergike na hišno pršico. V vodni postelji ni prisotne vlage, torej ni primernega okolja za razvoj pršic. Poleg tega se ob dodatni toploti, ki jo oddaja vodna postelja, mišice telesa hitreje sprostijo, telo pa se temeljiteje regenerira.

Termostat za vodno posteljo Lectus

Vodna postelja slabosti št. 5: Vsaka vodna postelja enkrat spusti

Tako kot lahko začne puščati guma na kolesu, avtomobilska guma ali gumijasti čoln, lahko spusti tudi vodna postelja. A to še ne pomeni, da je ne boste mogli naprej uporabljati in tudi poplave ne boste imeli zaradi te slabosti. Kar morate v primeru spusta narediti je, da nas pokličete za termin servisa. Lahko pa za sanacijo po želji poskrbite tudi sami, če bi želeli. Na zalogi imamo vse, kar je potrebno. Tudi video, kako lahko za to nevšečnost sami poskrbite. Pogledate si ga lahko na naslednji povezavi.

Vodna postelja slabosti št. 6: Vodne postelje ne smete vgraditi v pograd

Teža enojne vodne postelje znaša med 200 in 250 kg. Vsekakor je to teža, ki ni varna za montiranje vodne postelje v pograd. Izjema bi lahko bila, če bi se sama konstrukcija posteljnega ogrodja temu celovito prilagodila. A ta praksa v podjetju Maremico ne obstaja zaradi varnostnih razlogov.

V RAZMISLEK: Vodna postelja da ali ne

Kljub temu, da ima vodna postelja slabosti, je njenih prednosti toliko, da se je smešno zares ozirati na zgoraj opisano. Priporočajo jo zdravniki, športniki, nekateri znani Slovenci in drugi navdušeni ambasadorji. 

“V študentskih letih se mi je spanje zdelo precenjeno. To je pripeljalo do odpovedi ščitnice in kasneje do tega, da sem spanje začela kovati v zvezde. Vsakodnevno s svojimi strankami govorim o pomembnosti spanja. Dejstvo, da se naše telo regenerira samo, ko/če dovolj dobro spimo, je neizpodbitno. Če ta predpogoj ni izpolnjen, se ljudje niti z najboljšo fizioterapijo ne morejo rešiti mišično-skeletnih, visceralnih in vseh drugih psihofizičnih težav, zaradi katerih poiščejo pomoč.Pri samem nakupu vodne postelje sva se bala, da nama postelja ne bo ustrezala. Vendar sva že prve dni boljše spala, kot na starem ležišču, v najboljših nočeh. Po nekaj spanjih na vodni postelji sva se začela zbujati pred budilko in polna energije. Izginile so bolečine v hrbtu, nehale so nama dreveneti roke in nisva se več zbujala prepotena. V vseh pogledih je spanje postalo užitek. Šele sedaj, ko spiva na Lectus vodni postelji, z možem zares razumeva, kaj je kvalitetno spanje. In kaj vse naju je prej bolelo, tiščalo, pa se sploh nisva zavedala. In to, da se sedaj zbujava predčasno, ker je telo enostavno spočito in “pove”, kdaj ima dovolj, brez budilke – neprecenljivo! Ta postelja bi morala vsakemu pripadati na recept,” pravi fizioterapevtka Sandra Orožim z možem

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.