Vodna postelja je varna. Tu ni sevanja

Vodna postelja je varna - Razbijanje mitov o njenem sevanju

Pred nakupom vodne postelje Lectus ima marsikdo pomisleke glede sevanja. Naj že takoj povemo, da vodna postelja Lectus ne predstavlja nobenega tveganja glede sevanja. Zakaj in kako? Preberite v nadaljevanju.

Ali voda oddaja sevanje?

Sevanje je področje radiesteziologov in bioenergetikov. Voda v vodni postelji vsekakor nima sevanja, ker stoječa masa vode nima kinetične energije, ki je pogoj za škodljivo delovanje na človeka. Pri podzemeljskih vodnih tokovih, ki so običajno izvor zemeljskega sevanja, gre za tekočo vodo, ki ima zaradi svojega premikanja določeno kinetično energijo. Voda pa zaradi vsebnosti različnih delcev generira negativna zemeljska sevanja. Vodna postelja je z radiestezijskega vidika neoporečen in popolnoma varen izdelek.

Kaj pa grelci? Zakaj so le ti varni?

Vodno jedro ogreva vgrajeni grelec, ki ima moč 300 W. V povprečju greje do 2 uri na dan, saj je vodna postelja izredno dobro izolirana, zato uspešno zadržuje toploto, ki jo grelec sprošča med delovanjem. Dnevna poraba grelca je zato približno 0,6 kWh elektrike, poraba pa je odvisna od temperature v spalnici, velikosti postelje in tega, ali je postelja postlana ali ne.

Grelci, zmontirani v vodnih posteljah Lectus, imajo 11,2-24,6 nT (nano Tesla) sevanja. Omejitev sevanja za ljudi je 100.000 nT. To je torej kar 4000x manj od strokovnih priporočil.

Prav tako vodno posteljo lahko brez skrbi uporabljajo tudi ljudje s srčnim spodbujevalnikom, za katere je priporočljiva omejitev sevanja nekoliko nižja. Vodna postelja Lectus še vedno oddaja 2.600x manj sevanja kot je dovoljeno zanje.

Nekateri uporabniki vodne postelje Lectus, ki imajo še vedno, kljub navedenim podatkom in strokovnim meritvam, pomisleke, grelna sistema ponoči preprosto izključijo oziroma se odločijo za digitalni termostat z vgrajenim timerjem. Le ta omogoča, da določite čas v dnevu, ko ne želite imeti delujočega grelca – večinoma je to ponoči, v času spanja. Vodna postelja Lectus se ohlaja zelo počasi, zato vas zaradi nekaj urnega izklopa ne bo zeblo. V povprečju temperatura pade za slabo stopinjo na dan. Grelci pa so v resnici narejeni tako, da vodo v vodni postelji samo dogrevajo. V praksi to pomeni, da vsak dan delujejo le uro do dve.

Vodne postelje za nedonošenčke v porodnišnici Ljubljana

nedonosencek v inkubatorju vodna postelja

Da so vodne postelje Lectus priporočljive in povsem varne priča tudi dejstvo, da jih marsikje uporabljajo za terapevtske namene.

Med drugim prav na vodnih posteljah Lectus počivajo in se razvijajo tudi nedonošenčki v porodnišnici Ljubljana.

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.