Lili Hribar, intervju

Intervju - Za kakovostno spanje in zdravo hrbtenico izberite najboljše

Lili Hribar je svetovalka za zdravo spanje v podjetju Maremico že 10 let. Njena pomoč in nasveti koristijo mnogim strankam in marsikomu pomagajo do dovršenega in vrhunskega spanca. Po nasvete k Lili pogosto prihajajo tisti, ki kupujejo novo ležišče in imajo težave s hrbtenico. Preberite zanimiv intervju.

Ali stranke v pogovoru pogosto omenjajo težave s hrbtenico? Kaj jim svetujete?

Stranke velikokrat omenjajo težave s hrbtenico in bolečine v križu, ki so pogosto vzrok fizičnega dela in večurnega stanja ali sedenja. Vzrok za težave s hrbtenico je lahko tudi neprimerno ležišče. Zato se vse začne pri ustreznem ležišču, ki je za zdravo hrbtenico ključnega pomena. Problem je, da se ljudje v večini primerov ne zavedajo pomena kvalitetnega ležišča. Ukrepajo šele takrat, ko se začnejo resne težave s hrbtenico.

Ali so bolečine v križu lahko razlog za menjavo ležišča?

Velikokrat. Kupcem priporočam ležišče, ki se popolnoma prilagaja. Pogosto imajo doma trda ležišča, sedaj želijo imeti takšna, da bodo občutili čim manj bolečin, od ležišča pa pričakujejo dolgo življenjsko dobo.

Kakšno ležišče priporočate strankam, ki imajo težave s hrbtenico?

V našem salonu si lahko kupci izberejo ležišče, ki je popolnoma prilagojeno vsakemu posebej, kar je bistvenega pomena za hrbtenico. Taka je vodna postelja, ki se popolnoma prilagaja telesu. Izbirajo pa lahko tudi med modularnimi ležišči Leticia, ki so ustvarjena za vsakega posameznika posebej.

Kje in na kakšen način kupci izvedo za vodno posteljo, kdo jim to priporoči?

Navdušenje strank, ko se v salonu uležejo na vodno posteljo, je neopisljivo. Kljub temu da smo v dobi, ko stvari najraje »pogooglamo«, še vedno velja, da so najbolj zanesljiva priporočila bližnjih in znancev, ki že nekaj časa spijo na vodni postelji. Teh priporočil in mnenj imamo pri Lectusu zelo veliko. Skoraj vsak kupec, ki pride k nam, pozna nekoga, ki spi na vodni postelji. Da je spanec na vodni postelji res vrhunski, potrjuje tudi vprašalnik o kakovosti in zadovoljstvu uporabnikov, kjer dosegamo odlične rezultate.

Zagotovo ste do boljšega spanca pomagali že veliko strankam. Je poleg težav s hrbtenico še kakšen drug pogost razlog za nakup vodne postelje?

Pogost razlog je tudi selitev. Kupci že več let sanjajo o vodni postelji in o boljšem spancu, vendar še niso našli priložnosti, da bi jo kupili. Zato se ob selitvi velikokrat odločijo za vodno posteljo, za katero jim kasneje nikoli ni žal.

Poleg ustreznega ležišča, ki se prilagaja hrbtenici – kaj še priporočate strankam?

Strankam za udoben in kakovosten spanec priporočam modularni vzglavnik. Ta je sestavljen iz več delov, ki jih uporabniki lahko sestavijo glede na potrebe in želje, kadar koli pa ga lahko ponovno preoblikujejo, module dodajo ali odvzamejo. S številnimi kombinacijami omogoča popolno prilagodljivost vsaki telesni zgradbi, ležišču in načinu spanja. Poleg modularnega vzglavnika Leticia, kupcem priporočam še edinstvene izdelke za zdravo in kakovostno spanje, kot so premium rjuhe Bella Donna, zaščitne prevleke, odeje in posteljnina.

Pasica - vaje za hrbtenicoKateri športi so poleg ustreznih vaj za hrbtenico tisti, ki jo krepijo in ohranjajo zdravo?

To sta predvsem plavanje, ki preobrazi telo in mišice ter izboljša kardiovaskularni sistem, in hoja, ki krepi hrbtenico in bi morala biti na dnevnem redu vsakega posameznika. Sledi tek, za katerega je dokazano, da manjša bolečine v križu in hrbtenici. Med športe, koristne za hrbtenico, lahko prištejemo tudi smučarski tek. Ta na telo deluje enako kot pri teku, le da poteka v malo drugačnih pogojih. Izkoristimo zimske dneve!

Želite narediti korak do zdravega spanja?

Vabljeni na
sejem Dom

Med 6. in 10. marcem imate priložnost, da spoznate vodne postelje Lectus in postelje BoxSpring na sejmu Dom na Gospodarskem Razstavišču (Kocka A2) in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Metka Albreht prisega na Lectus

Z Lectusom se razvajamo vsako noč

Vodno posteljo sem si želela že od nekdaj. Šele pri drugi nosečnosti sem si rekla: Zakaj pa ne? Mogoče je pa sedaj čas, da v svojih srednjih letih zamenjam ležišče za nekaj drugačnega, v mojih očeh boljšega. Ko sem stopila v Spalni center Maremico sem takoj vedela, da sem na pravem mestu. Tu sem lahko poleg vodne postelje Lectus kupila tudi rjuhe, posteljnino, vzglavnik in odejo. Prijazna prodajalka me je s svojo strokovnostjo prepričala, da je nakup vodne postelje prava izbira za zdrav in sproščujoč spanec.

Ker živim precej aktivno življenje in sem vsestranska športnica ter maratonka, potrebujem za regeneracijo telesa zares krepčilen spanec. Zdaj ga imam! Zahvalim se lahko vodni postelji Lectus.

Metka Albreht
vsestranska športnica in stilistka

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.